De Kaarsenmakerij
Achterbonenburg 1
4116 BD Buren
Telefoon: 0344-572025
info@dekaarsenmakerij.nl

Openingstijden:
Donderdag t/m Vrijdag
van 11.00u tot 17:00u
Zaterdag
van 11:00u tot 16:00u
Zondag
van 13:00u tot 16:00u

De Kaarsenmakerij in de gemeente Buren. (voorheen Nieuwegein)

TELEFOON: 0344-572025   E-MAIL info@dekaarsenmakerij.nl

 
 
 
Zondag a.s. is De Kaarsenmakerij niet open.
 

 

                               

Op TV Gelderland was onlangs een reportage over De Kaarsenmakerij.
Wilt u deze ook bekijken:  Klik dan hier.

 De Kaarsenmakerij is gevestigd in de gemeente  Buren, een prachtig middeleeuws stadje tussen Culemborg en Tiel.  U vindt ons in een historisch gebouw van zo'n 400 jaar oud dat direct aan de stadspoort grenst. 

De Kaarsenmakerij is een van de laatste bedrijven in Nederland waar op ambachtelijke wijze kaarsen worden gedompeld in zo'n vijftig verschillende maten tot wel één meter hoog en tien cm doorsnee.  Deze kwaliteitskaarsen vinden hun weg naar de consument via onze winkel en via speciaalzaken in het land.

Buren is bekend als Oranjestad omdat de gemalin van Willem van Oranje hier is geboren. Als u een stadswandeling maakt, kunt u er o.a. het oude weeshuis bezichtigen, gesticht in 1614 door Maria van Buren, de onlangs prachtig gerestaureerde stellingmolen 'De Prins van Oranje', en niet te vergeten de Oude Kerk waarvan de karakteristieke toren al op geruime afstand van het  stadje is te zien. Ook een bezoek aan het Oranjemuseum is zeker de moeite waard.  De winkels in Buren zijn, behalve in januari en februari  het gehele jaar door ook op zondag geopend.

 DE KAARSENMAKERIJ SINDS 1980                                                                             

Website ontwerp & realisatie: kleinewebsite.nl